1.3.11

.χταποδάκι σαρακοστιανό της γιαγιάς


(για 4 άτομα)
  • 1 χταπόδι
  • 1 κλων. σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ ποτήρι ξίδι κόκκινο
  • λίγο θυμάρι
  • 1 μπουκέ-γκαρνί (πράσο, θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη)

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Φτιάχνουμε το μπουκέ-γκαρνί (δείτε εδώ).

Βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα το χταπόδι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μόνο με το μισό ξίδι και τα αρωματικά λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο).

Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ξίδι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.

Μόλις μαλακώσει αρκετά το χταπόδι ,αποσύρουμε, το κόβουμε σε μεσσαίου μεγέθους κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη...

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος

Link:
http://www.thefoodproject.gr/page.aspx?itemID=SPG714



Δεν υπάρχουν σχόλια: