14.9.12

Κριθαράκι Σωτέ με Λαχανικά και Κάρδαμο





Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • ¼ κ. γλυκού κάρδαμο ξερό
  • 2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • κεφαλοτύρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα καρότα, τα κολοκύθια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό το κριθαράκι για ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο.

Ταυτόχρονα βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι (μεγάλο) να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κολοκύθια και τα καρότα. Τα σωτάρουμε και αυτά για άλλα 1-2 λεπτά και κατόπιν σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κάρδαμο και το σωτάρουμε και αυτό με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Μετά ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε σε ίσια πιάτα και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Καλή σας όρεξη...

λινκ: http://www.thefoodproject.gr/page.aspx?itemID=SPG758

Δεν υπάρχουν σχόλια: