3.6.14

Τούρτα Λαχανικών






(για μία σαλάτα)

  • 1 μεγάλο πατζάρι
  • ½ αγγούρι
  • 1 καρότο
  • 1/8 κόκκινο λάχανο
  • 1 ντομάτα
  • 70 γρ. φέτα
  • ελαιόλαδο
  • βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και βράζουμε το πατζάρι μέχρι να μαλακώσει, εν συνεχεία το κόβουμε σε μικρά κυβάκια όπως και τη ντομάτα.

Τρίβουμε το καρότο και το αγγούρι στο τρίφτη στο χοντρό, ψιλοκόβουμε το λάχανο (πολύ ψιλοκομένο) και θρυματίζουμε τη φέτα.

Για να δώσουμε στη σαλάτα ωραίο σχήμα και φόρμα παίρνουμε ένα μπολ σαλάτας βαθύ και ελαφρώς κωνικό. Βάζουμε λάδι στα τοιχώματα γύρω-γύρω και ξεκινάμε να βάλουμε τα υλικά μας με σειρά.

Ξεκινάμε με το πατζάρι, συνεχίζουμε με το αγγούρι, εν συνεχεία τη φέτα, το καρότο και τέλος τη ντομάτα. Ασκούμε λίγη πίεση με τα χέρια μας και ξαναβάζουμε λάδι στα τοιχώματα για να ξεφορμαριστεί εύκολα.

Χρησιμοποιούμε ένα ίσιο πιάτο και αναποδογυρίζουμε με προσοχή τη σαλάτα που είναι στο μπολ μέσα στο πιάτο.

Προσθέτουμε λάδι, βαλσάμικο, αλάτι χοντρό και ψιλό και πιπέρι.

Καλή σας όρεξη...

Το πιάτο αυτό μπορείται να το δοκιμάσετε στο σαλίγκαρο στα Εξάρχεια...
 


http://www.thefoodproject.gr/page.aspx?itemID=SPG905 

Δεν υπάρχουν σχόλια: