16.2.11

.ιταλική σαλάτα caprese


(για 4 άτομα)
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες με ένα οδοντωτό μαχαίρι.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα επίσης σε φέτες αλλά με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι.

Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.

Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο όπως στη φωτογραφία, πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ντεκοράρουμε με τα φύλλα βασιλικού.


Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κάνουμε και ένα πέστο βασιλικού για σάλτσα, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο νόστιμη τη σαλάτα μας.


Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος

Link:

Δεν υπάρχουν σχόλια: