10.2.14

Σαλάτα με Ρόκα Λόλα Προσούτο Γραβιέρα και Ντρέσινγκ Μέλι Μουστάρδα







Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 ρόκα
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 50γρ. προσούτο
  • 50γρ. γραβιέρα σε φλούδες
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 20γρ. μουστάρδα
  • λίγο απλό ξύδι
  • 30 ml. κρέμα βαλσάμικο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε με τα χέρια τη λόλα και τη ρόκα σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τα σαλατικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες, το λάδι, τη μουστάρδα, το ξύδι, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μέλι και ξανανακατέυουμε.

Σερβίρουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη γραβιέρα.

Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρέσκο.

Καλή σας απόλαυση....



Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος


http://www.thefoodproject.gr/page.aspx?itemID=SPG893
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: