17.3.14

Κούς-Κούς με Κολοκύθι Φέτα Σκόρδο και Σάλτσα Ντομάτας







Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 250 γρ. κους-κους
  • 4 κολοκύθια
  • 150 γρ. φέτα
  • 2 σκόρδα
  • ¼ ματσάκι άνιθο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • 2 μπαχάρια
  • ελαιόλαδο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε τα κολοκύθια σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το σκόρδο και τέλος τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κους-κους το καλύπτουμε με καυτό νερό, προσθέτουμε αλάτι χοντρό, πιπέρι φρέσκο, ελαιόλαδο και ανακατέυουμε. Το αφήνουμε στην άκρη και θα γίνει μόνο του.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί, κατόπιν προσθέτουμε το κολοκύθι και το σωτάρουμε να πάρει χρώμα.

Μόλις πάρει χρώμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχάρια και βράζουμε για 5-7 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως το ρίχνουμε πάνω από το κους-κούς, προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.

Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τον άνιθο.

Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε και τρώμε...

Καλή σας απόλαυση...

http://www.thefoodproject.gr/page.aspx?itemID=SPG899 

Δεν υπάρχουν σχόλια: