28.3.14

Λαχανόρυζο με Πιπεριά Φλωρίνης και Ανθόγαλο «Μασαούτη»





(για 4 άτομα)

  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 4 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 200 γρ. Ανθόγαλο «Μιτάτο Μασαούτη»
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 50 ml. κρασί λευκό
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • λίγο πάπρικα γλυκιά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τρίβουμε στο τρίφτη στο χοντρό το καρότο, κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και τη πιπεριά Φλωρίνης.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και του προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Εν συνεχεία προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ένα λεπτό ακόμα. Κατόπιν σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τα λαχανόρυζο και λίγο παραπάνω.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο πάπρικα και προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο άνιθο.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά προσέχοντας να μήν μείνει χωρίς νερό, με το καπάκι κλειστό, ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα.

Μόλις μαλακώσει το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά καλύπτουμε με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Δοκιμάζουμε τα καρυκέυματα.

Σερβίρουμε βάζοντας μία κουταλιά ανθόγαλο από το «Μιτάτο Μασαούτη».

Καλή σας απόλαυση.

Προσοχή: πρέπει να έχει υγρά το λαχανορυζό μας αλλά να μήν κολυμπάει κιόλας...

Το ανθόγαλο «Μιτάτο Μασαούτη» είναι ένα παραδοσιακό φρέσκο κρητικό τυρί με υπόξινη γεύση ιδανικό κατά την άποψή μου για να συνοδεψει και να αναδείξει το απλό και ταπεινό λαχανόρυζο.


Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος

http://www.thefoodproject.gr/page.aspx?itemID=SPG901

Δεν υπάρχουν σχόλια: