27.10.14

Σκορδαλιά με τέσσερις τρόπους





(για 4 άτομα)

Σκορδαλιά Α

500 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
5 σκελ. σκόρδο
150 ml. ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι χοντρό

Σκορδαλιά Β
500 γρ. πατάτες
5 σκελ. σκόρδο
80 ml. ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο

Σκορδαλιά Γ με καρύδια
150 γρ. καρύδια ψίχα
10 φύλλα δυόσμο
200 γρ. ψωμί ψίχα
80 ml. ελαιόλαδο
5 σκελ. σκόρδο
ξύδι

Σκορδαλιά Δ
500 γρ. πατάτες
10 φύλλα δυόσμο
20 φύλλα βασιλικό
2 κλων. φρέσκο θυμάρι
1/8 ματσάκι άνιθο
2 φρ. κρεμμύδια
5 σκελ. σκόρδο
80 ml. ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
ξύδι


Σκορδαλιά Α

Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μουλιασμένο σε νερό ψωμί αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και στο τέλος αλάτι.

Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε.

Σκορδαλιά Β

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Αλέθουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σκορδοστούπι, προσθέτουμε αλάτι και ομογενοποιούμε.

Σερβίρουμε με χάρη...

Σκορδαλιά Γ με καρύδια


Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και τα καρύδια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μουλιασμένο σε νερό ψωμί αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, κατόπιν το δυόσμο και το αλάτι.

Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε.

Σκορδαλιά Δ


Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά καλά.

Χτυπάμε σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο με το ξύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Αλέθουμε τις πατάτες και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σκορδοστούπι, προσθέτουμε τα μυρωδικά , αλάτι και ομογενοποιούμε.

Σερβίρουμε...

http://thefoodproject.gr/page.aspx?itemID=SPG918

Δεν υπάρχουν σχόλια: